Sunday, March 15, 2009

New York, New York

Wow...da har jeg gått rundt i det store eplet - NY - i 4 dager og det har vært helt supert..vet liksom ikke helt hvor jeg skal begynne...veldig artig å endelig ha vært innom USA på ordentlig, ikke bare flyplasser... de 3 første nettene bodde jeg hos ei venninne fra NY på Manahattan - ved Broadway, Soho, NYU, Chinatown og Little Italy for å nevne noen kjente landemerker...første dagen var jeg superturist og subwaya meg til Times Square...tok masse bilder med nytt og flott kamera, fikk 50% rabatt på polariseringsfilter av "very high quality..." av en spansktalende egypter, spaserte mellom gule taxier og sprøtt høye hus - evt skyskrapere.., dro på Museum of Modern Art (MoMA) hvor jeg fikk sett orginalmalerier av Van Gogh, Frida Kahlo, Dalí, Picasso og mange andre kjente - veldig flott, suste opp i 67 etasje på the Rockefeller Center hvor jeg hadde den utsikten over byen...subwaya meg tilbake til Downtown og drakk fancy gode drinker med Liz og Siv..veldig artig å treffe Siv der(også tidligere praktikant i Utviklingsfondet, nå praktikant i den norske FN delegasjonen) og vi dro på en knall italiensk restaurant til langt på natt...heia gnocci!
Andre dagen var litt roligere men rett så innholdsrik og interessant - jeg fikk være med Siv inn i Sikkerhetsrådet og FNs generalforsamling og sørget for å skrive en hilden til generalsekretæren da jeg satt på hans plass i Sikkerhetsrådet...FN-bygningen var preget av at den er bygget for ei god stund siden og at den kanskje ikke har vært "subject to renovation" i de senere år, men det er jo noe spesielt over å være der verden i teorien skal bestemme store ting...det som overrasket meg mest der var nok at i kantina sitter folk rundt bordene og røyker for harde livet...uten askebeger...skulle tru man var på et norsk kommunehus for noen tiår siden...veldig rart...!
Ettersom min venninne Liz er jøde og ikke går ut på fredager ble det sushilaging hjemme med dertilhørende vin...Siv og jeg var usikre på om det drikkes på sabbatten, men det gjorde det altså i stor stil...:)
Siste dag ble tilbrakt med Siv i Brooklyn...skikkelig knall...lørdag og fri og den obligatrosike NY brunchen ble inntatt på en rustique type restaurant rett rundt hjørnet fra den utrolig stilige loftsleiligheten til Siv...mimosas og pizza til frokkost! Møtte Guro fra LAG, hennes søster og en annen gjeng nordmenn som også bodde i området..disse nordmennene er noen nomader..det fårn si! Etterpå ble det littvandring i det hippe og kule strøket Williamsburg i Brooklyn i vintage butikker med litt overprisede varer, derettter Brooklyn lager konsumert på en lokal bar og verdens beste sushi til middag med tilhørende japansk øl..fantastisk med slike dager som er mer eller mindre uten planer og man tar livet som det kommer...!
Før avreise til Nicaragua serverte Siv kaffe og veldig gode bagels med cream cheese og eggsalad...maten in NY skal man ikke klage på - får stort sett knall mat til alle tider om man vil!

Ok..nå har denne stilen overgått grensen for antall ord for at folk skal gidde å lese, så slutter her...neste gang rapporterer jeg fra Nicaragua...NY kan jeg forresten anbefale på det varmeste!

3 comments:

Anonymous said...

Hei
Morsom lesning
Jeg ser for meg hva du har gjort. NY skulle en jo også vært i ja, men det er så mange steder man skal .Hvilken ende fortsetter man i. Håper vi snakkes snart.
Klem fra mamma

Anonymous said...

Nå har jeg hatt ei trivelig morgenstund med Kari-lesing og Kari-bildetitting! Veldig moro, men ikke bra for meg. Sitter her med en klump i magen som skriker Jeg vil også!! Jeg vil også!!. Men både NY og verden forøvrig er vel besøkbar om noen år også. Stor klem fra Grethe

Marte said...

Du er jammen god til å skrive stil ;) Fint å lese om alt du har foretatt deg, og selv jeg som er en USA-skeptiker blir fristet av det du skriver. Flotte bilder også forresten. Håper du fortsetter å berette og legge ut bilder ofte. Det er fint å se og høre deg, selv om det bare er på skjermen.
Hurra for FMLN!